Chvojensko.cz

Fotogalerie

Dárci a podporovatelé

LITH.s.r.o. Malé Chvojno

Jak se rojili indiáni i kovbojové v Lučňáku

27. červen 2009

Všichni zúčastnění organizátoři s obavami od rána sledovali nebe zatažené těžkými černými mraky. Přesto, že to vypadalo jako když se má každou chvíli spustit liják, účastníky naší akce to neodradilo. Úderem 14. hodiny se začali na ranči v Lučním Chvojně rojit malí indiáni a sem tam se objevil i nějaký kovboj.

Nejprve byly děti rozděleny do soutěžních družstev a tak vzniklo družstvo "Koňaček", "Jelenů", Rychlých šipek" "Vlků", "Skunků"
a "Apačů".

Pak se chopil amplionu Honza Štembera z ranče, návštěvníky přivítal a stručně pohovořil o dávném životě na "Divokém západě". Následovala exhibice  v lasování a bičování a ukázka kování podkovy.

Mezitím se organizátoři rozmístili na stanoviště a po skončení programu na ranči byla družstva v pravidelných intervalech vypouštěna na trať.
Děti na 10 stanovištích plnily různé úkoly, hod lasem, hod oštěpem /na bizona/, poznávání stop zvířat, lezení na strom - medvěd Brtník, poznávání světových stran v přírodě, poznávání listtů a stromů, indiánské líčení /každý ať chtěl nebo nechtěl byl zmalován :)/, střelba z luku, plazení, střelba ze vzduchovky, skok pře Grand Kaňon a na závěr všechna družstva měla za úkol namalovat indiánský totem.

Vítězové soutěže byly dozajisté všechny děti, které si užily příjemné akční odpoledne. Na l. místě se umístili "Skunkové", na 2. místě "Jeleni" a na 3. místě "Koňačky". Ani ostatní družstva nepřišla zkrátka a všechny děti byly odměněny. Ty co přišly v maskách indiána nebo kovboje, ještě navíc dostaly malou odměnu za snahu. Všechny děti i dospělí si opekli buřtíka  a poseděli u ohně.

Je na místě poděkovat především přátelům, z Ranče v Lučním Chvojně, za vstřícnost a spolupráci, kterou se budeme snažit nadále rozvíjet, dále členům MS Chvojenka za aktivní pomoc zejména panu Havlíkovi a panu Nebezkému, kteří zajišťovali stanoviště a MS Chvojenka obecně za spoluúčast na této akci.
Příští rok na trasovce se zase uvidíme!!!!!!!!!!!

Kdo má zájem o DVD z akce z filmem a fotografiemi bude k dispozici - ozvěte se na náš e-mail  chvojensko@seznam.cz

Fotogalerie: Jak se rojili indiáni i kovbojové v Lučňáku


 


2018 - Chvojensko, z.s. webdesign: David Drobný - 608 532 718